Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Talijanka osumnjičena za spriječavanje dokazivanja

29.04.2021.

13:04

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ston 55-godišnja državljanka Italije osumnjičena je za kazneno djelo „Sprječavanje dokazivanja“, izvijestila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Naime, sredinom travnja zaprimljena je dojava 63-godišnjaka da je na zemljištu njegove supruge nepoznata osoba na stablima masline i pitospore izbušila rupe u koje je ulila nepoznato sredstvo. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je počinitelj navedenog 57-godišnjak koji je nadležnom državnom odvjetništvu prijavljen za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“.

Potom je Policijsku postaju Ston kontaktirao 35-godišnjak koji je prijavio da mu se telefonski obratila spomenuta talijanska državljanka koja je od njega tražila da promjeni iskaz koji je ranije dao policiji, a temeljem kojeg je osumnjičen 63-godišnjak, te mu tom prilikom rekla što treba iskazati prilikom mijenjanja iskaza.

Za isto mu je obećala nagradu, a sve kako bi otežala dokazivanje u postupku protiv 63-godišnjaka koji je član njene obitelji.

Osumnjičena je kasno sinoć, uz kaznenu prijavu, dovedena pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.