Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tepšić primila Anku i Mata Dubelja, dobitnike "Suncokreta ruralnog turizma"

18.05.2022.

12:47

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Tepšić primila Anku i Mata Dubelja, dobitnike "Suncokreta ruralnog turizma"

Tepšić primila Anku i Mata Dubelja, dobitnike "Suncokreta ruralnog turizma"

Foto: Grad Dubrovnik / -

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Antonela Svilarić primili su dobitnike nagrade „Suncokret ruralnog turizma" Anku i Mata Dubelja kojima je na ovogodišnjem međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu koji se održao u Cavtatu uručena brončana povelja u kategoriji Turistička seljačka gospodarstva.

Predstavnice Grada Dubrovnika u ovoj su prigodi uputile čestitke obitelji Dubelj iz Orašca na prestižnoj nagradi, ali i na njihovom požrtvovnom radu koji iznimno pridonosi daljnjem unapređenju turističke ponude i njezine kvalitete.

Zamjenica Tepšić naglasila je kako obiteljska poljoprivredna gospodarstva imaju jednu posebnu i neprocjenjivu vrijednost. Istaknula je kako posjetitelji zahvaljujući upravno OPG-ovcima mogu uživati u autohtonim i gastronomskim specijalitetima juga Hrvatske, ljepotama prirode i pritom osjetiti onaj istinski duh i šarm dubrovačkog kraja. Dodala je i to kako će Grad Dubrovnik nastaviti pratiti i podupirati rad svih obiteljskih gospodarstava koji predstavljaju tradicijsku kulturu i baštinu te potiču održivi razvoj.

Obitelj Dubelj zahvalila je predstavnicama Grada na današnjem prijemu i prepoznavanju učinjenog kroz dva desetljeća koliko i djeluju. Iskazali su ovom prilikom svoje zadovoljstvo i ponos koji je, kako je kazao Mato Dubelj, potvrda dugogodišnjeg zajedničkog truda i ulaganja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.