Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Terezi Kesoviji Nagrada Općine Konavle za životno djelo

10.10.2020.

15:21

Autor: Radio Dubrovnik

Emica Elvedji/PIXSELL

Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / -

Na sjednici Općinskog vijeća usvojena je i Odluka o dodjeli javnih priznanja u povodu Dana Općine Konavle 21. listopada 2020. godine, odnosno izglasani su ovogodišnji laureati. Jednoglasno je odlučeno da se Nagrada za životno djelo dodijeli Terezi Kesoviji.

I to zbog iznimnog doprinosa iz područja glazbene kulture i promocije Konavala.

Nagrada Općine Konavle dodijelit će se Ivu Bobiću za izuzetan i osobito vrijedan doprinos iz područja gospodarstva te Mihu Radoviću za izuzetan i osobito vrijedan doprinos iz područja glazbene kulture. Ove godine Zahvalnica Općine Konavle dodijelit će se Mihu Katušiću za doprinos u Domovinskom ratu.

Na sjednici je među ostalim usvojeno i polugodišnje izvješće o radu načelnika Lasića.

U okviru ovog izvješća načelnik Lasić je posebno istaknuo kako je Općina konačno riješila pitanje restorana u Moluntu i da će uskoro ući u posjed Ljetnog kina Cavtat, a potvrdio je i da se radi na GIS sustavu.

Na sjednici su usvojena i financijska izvješća Konavoskog komunalnog društva, Čistoće i zelenila Konavle, Doma za starije i nemoćne Konavle, Dječji vrtić Konavle, JU Muzeji i galerije Konavle i Javne vatrogasne postrojbe Konavle.

Prihvaćen je i Prijedlog Odluke o potpisivanju Povelje o prijateljstvu i suradnji između Općine Konavle i Općine Sveti Petar u šumi, prijedlog Odluke o otkupu čest. zem. 93/13 K.O. Cavtat, radi proširenja parkinga te prijedlog Odluke o pravu na novčanu pomoć roditeljima učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.