Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Teške ozljede: Austrijanac u Vitaljini pao s bicikla, dječaka u Dubrovniku na pješačkom udarilo auto

19.05.2022.

15:40

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Policija, ilustracija

Policija, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Tijekom jučerašnjeg dana dogodile su se dvije prometne nesreće koje su za posljedicu imale teže stradavanje biciklista i djeteta.

Prva se prometna nesreća dogodila u 13,20 u blizini Vitaljine u Konavlima kada je 75-godišnji državljanin Austrije, krećući se cestom D-516, zbog brzine neprimjerene uvjetima i stanju kolnika, izgubio nadzor i pao s bicikla na kolnik. Uslijed pada, zadobio je teške tjelesne ozljede te je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Druga se prometna nesreća dogodila u 13,45 u Dubrovniku kada je 48-godišnjakinja, upravljajući automobilom dubrovačkih registarskih oznaka, prilikom skretanja na raskrižju Ulice dr. Ante Šercera i Ulice Iva Vojnovića, udarila u dijete koje je prelazilo kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Dijete je zadobilo teže tjelesne ozljede te je, nakon ukazane liječničke pomoći, pušteno kući.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.