Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

10:50 / 20.03.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

Teško ozlijeđeni ribar brodom pomorske policije prevezen do Molunta

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Dubrovačka Pomorska policija, u koordinaciji sa Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), rano jutros su izvršili hitan medicinski transport ribolovca, koji se teško ozlijedio tijekom ribolova sa kraja, nedaleko Molunta.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izvijestili su kako je, sukladno izvještaju nadležne Lučke kapetanije Dubrovnik, akcija započela jutros u 6.25 sati, nakon što su službenici MRCC Rijeka zaprimili poziv jednoga od dvojice ribolovaca, I.R. i I.S., državljana Republike Hrvatske, koji su za jednog od njih prijavili tešku ozljedu u vidu loma noge te zatražili medicinsku evakuaciju sa pozicije ribolova, na obalnim sikama uz obalu prema otvorenome moru, južno od Molunta, u smjeru Vitaljine.

Budući da je djelatnicima Hitne medicinske pomoći Konavle zbog konfiguracije terena dolazak na poziciju bio nepristupačan, iz MRCC Rijeka u suradnji sa Pomorskom policijom Dubrovnik, angažirana je Policijska brodica, kojom su dvojica ribolovaca jutros u 7.45 sati evakuirani sa pozicije te nedugo potom, u 8.05 sati prevezeni u luku Molunat. Ozlijeđenoga su u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici HMP Konavle, čime je ova akcija uspješno okončana.

Dvojica ribolovaca na poziciju ribanja, odnosno, nesreće pristigli su kopnenim putem, pješice, a tijekom trajanja akcije vremenski uvjeti na moru bili su povoljni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.