Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Teslina ulica dobila novi cjevovod

03.04.2019.

12:20

Autor: Radio Dubrovnik

Vodovod Dubrovnik

Vodovod Dubrovnik

Foto: - / -

Iz Vodovoda Dubrovnik pohvalili su se da su završili 600 tisuća kuna vrijednu rekonstrukciju 270 metara dugog vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici Nikole Tesle. Na građevinske radove utrošeno je 400 tisuća, a ostatak na materijal i priključne cjevovode koji su također rekonstruirani.

Od zgrade Elektrojuga do Dalmatinske ulice dotrajale PVC cijevi koje su u prošlosti često pucale zamijenjene su značajno otpornijim novim cjevovodom od nodularnog lijeva.

"Sinoć je postavljen i posljednji sloj asfalta te je time ova investicija uspješno dovršena u zadanom roku. Moram istaknuti kako su ovi radovi bili posebno zahtjevni jer se radilo na jednoj od najkorištenijih gradskih prometnica, a ujedno i na iznimno bitnom raskrižju Tesline ulice i ulica Od Mihajla, Od Batale te Lapadske obale. Zbog toga se radilo i noću, kako bi ometanje prometa sveli na najmanju moguću mjeru, a posebna pažnja posvetila se očuvanju postojeće komunalne infrastrukture", rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić, zahvalivši svima koju su sudjelovali u ovoj investiciji, ali i građanima na strpljenju za vrijeme trajanja radova, čijim je dovršetkom Vodovod dugoročno osigurao učinkovito funkcioniranje sustava vodoopskrbe na ovom području.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.