Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Testira se prvi niskopodni zglobni autobus za shuttle prijevoz

10.05.2019.

18:23

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Prvi niskopodni zglobni autobus za javni prijevoz putnika testiran je na prometnicama Grada Dubrovnika. Riječ je o vozilu kapaciteta 120 putnika koje je Libertasu Dubrovnik za potrebe testne vožnje ustupljeno od društva Promet d.o.o. Split.

Uz direktora dubrovačkog javnog prijevoznika Ante Vojvodića i njegove suradnike te djelatnike Prometa, testnoj vožnji 'harmonika' autobusa prisustvovali su i stručnjaci nadležnog gradskog upravnog odjela za promet.

Zglobni autobusi bili bi korisna akvizicija u vozni park Libertasa zbog svojih mogućnosti za komercijalnu upotrebu. Naime, intencija gradske uprave jest ukidanje dolaska tzv. shuttle turističkih autobusa na Pile i preuzimanje prijevoza gostiju s kruzera na relaciji Luka Gruž - Pile s dva niskopodna autobusa koje Libertas namjerava nabaviti, a čime bi se značajno smanjile gužve.

Izvan te namjene, autobusi bi se koristili i za potrebe javnog gradskog prijevoza te bi uvelike rasteretili najopterećenije linije, posebno one koje prometuju na relacijama Mokošica-Pile i Babin Kuk – Pile.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.