Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: Deset prometnih nesreća, ispisano 347 'čestitki'

13.05.2019.

17:03

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je deset prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, tri su osobe teže, a tri lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 347 represivnih mjera od kojih policija izdvaja mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu'.

„Tako je 127 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 27 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 7 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 7 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 35 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 28 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 31 mjera poduzeta zbog isteka važenje prometne dozvole”, kažu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.