Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: Dvanaest prometnih nesreća, 359 vozača kažnjeno

20.05.2019.

13:02

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je dvanaest prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a deset ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je šest prometnih nesreća.

"Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 359 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu'", kažu iz policije.

Tako je 111 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 55 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 21 osoba je prekršajno sankcionirana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i dvije osobe koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje, a 41 mjera poduzeta je zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.