Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: Ispisano 537 čestitki

10.02.2020.

11:01

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 537 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu'.

"Tako su 385 osoba sankcionirali zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 20 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 6 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 7 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 3 mjere koje su poduzete zbog vožnje pod utjecajem droga, 20 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 47 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", kažu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.