Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: 'Plavci' ispisali 418 kazni, najviše zbog 'gasiranja'

09.11.2020.

11:38

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 418 represivnih mjera, od kojih iz policije izdvajaju mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu'.

"Tako su 184 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 42 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 27 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 20 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 13 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 7 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", navode iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.