Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: 'Plavci' ispisali 454 kazne, najviše zbog 'gasiranja'

11.05.2020.

14:05

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća u kojima je pet osoba teže, a četiri su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 454 represivne mjere od kojih iz policije izdvajaju mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu'.

"Tako je 211 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 93 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 7 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 18 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 19 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja", navode iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.