Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: 'Plavci' ispisali 461 kaznu, najviše za brzinu

17.01.2023.

07:30

Autor: Radio Dubrovnik

Policija, ilustracija

Policija, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 461 represivnu mjeru od kojih izdvajaju mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“.

"Tako su 264 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 36 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 8 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je također 8 osoba. Od ostalih prekršaja izdvajamo 17 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 32 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.