Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: 'Plavci' ispisali 567 kazni, najviše za gasiranje

19.04.2021.

16:11

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo.

S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 567 represivnih mjera od kojih iz policije izdvajaju mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“.

"Tako je 285 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 70 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 7 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 35 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 17 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 15 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.