Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: 'Plavci' ispisali 606 kazni, najviše za gasiranje

29.03.2021.

11:36

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a tri su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 606 represivnih mjera od kojih iz policije izdvajaju mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“.

"Tako je 248 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 105 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 5 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 40 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 33 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 30 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.