Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: 'Plavci' ispisali 655 kazni, najviše 'brzancima'

30.07.2020.

10:52

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je dvanaest prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 655 represivnih mjera od kojih iz policije izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu'.

"Tako je 351 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 62 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 18 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 24 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 42 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 33 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.