Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: 'Plavci' ispisali 663 kazne, pola za 'jurcanje'

25.05.2020.

12:33

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 663 represivne mjere od kojih iz policije izdvajaju mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu'.

"Tako je 316 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 119 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 23 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 12 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 32 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja", kažu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.