Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: 'Plavci' ispisali 721 kaznu, pola zbog 'gasiranja'

08.06.2020.

12:32

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 721 represivnu mjeru od kojih iz policije izdvajaju mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu'.

"Tako su 394 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 87 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 32 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 28 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 46 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 33 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", stoji u policijskom priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.