Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: 'Plavci' ispisali 729 kazni, najviše za gasiranje

24.05.2021.

10:41

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 11 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a dvije su lakše ozljeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je osam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 729 represivnih mjera, od kojih izdvajaju mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“.

"Tako je 345 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 110 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 11 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 71 osoba je sankcionirana zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 32 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 49 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.