Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

11:00 / 11.11.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: 'Plavci' ispisali 757 kazni!

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 11 prometnih nesreća u kojima su 3 osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježeno je 7 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 757 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu'.

"Tako su 436 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 52 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 30 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 24 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 73 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 26 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", kažu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.