Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: 'Plavci' ispisali 860 kazni, većinom zbog 'gasiranja'

15.06.2020.

13:22

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 860 represivnih mjera od kojih iz policije izdvajaju mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu'.

"Tako je 490 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 85 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 25 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 60 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 35 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.