Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: 'Plavci' ispisali 862 kazne, više od pola zbog brzine

13.07.2020.

10:50

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je deset prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 862 represivne mjere od kojih iz policije izdvajaju mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu'.

"Tako je 451 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 61 mjera poduzeta je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 30 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 20 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 26 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 101 mjera poduzeta zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.