Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: 'Plavci' ispisali 897 kazni, više od pola zbog brzine

23.06.2020.

10:09

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 897 represivnih mjera od kojih iz policije izdvajaju mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. četiri ubojice u prometu.

"Tako je 497 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 110 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 30 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 52 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 43 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 37 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.