Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: 'Plavci' ispisali čak 750 'čestitki'!

16.12.2019.

18:11

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a tri su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 750 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu'.

"Tako su 534 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 37 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 9 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 1 osoba zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje", ističu iz policije.

"Od ostalih prekršaja izdvajamo 15 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 41 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", kažu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.