Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

13:19 / 13.01.2020.

Autor: Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: 'Plavci' ispisali preko tisuću kazni

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je devet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 1047 represivnih mjera od kojih u policiji izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu'.

"Tako je 807 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 45 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 9 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 21 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 26 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, 31 mjera poduzeta je zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 14 mjera koje su poduzete prema vozačima koji tijekom vožnje nisu koristili dnevna svjetla", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.