Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: 'Plavci' kispisali 259 kazni, najviše za gasiranje

14.12.2020.

11:36

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala i četiri prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama, dok prometnih nesreća s teže ozlijeđenim osobama nije bilo.

S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 259 represivnih mjera od kojih iz policije izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“.

"Tako su 83 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 23 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 16 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 11 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 24 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 21 mjera poduzeta zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.