Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: Policija ispisala 325 kazni, najviše za brzinu

09.12.2021.

07:01

Autor: Radio Dubrovnik

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 325 represivnih mjera od kojih izdvajaju mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“.

"Tako su 124 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 26 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 18 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 9 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 12 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 63 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.