Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: Policija ispisala 508 kazni, najviše za brzinu

28.03.2022.

15:40

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Policija, ilustracija

Policija, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 508 represivnih mjera od kojih izdvajaju mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu'.

"Tako je 247 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 77 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 25 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 13 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 24 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 21 mjeru nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", istakli su iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.