Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: Policija ispisala 554 kazne, najviše za brzinu

14.02.2022.

12:31

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Policija, ilustracija

Policija, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže i četiri osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 554 represivne mjere od kojih izdvajaju mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“.

"Tako su 264 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 97 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 23 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 17 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 21 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.