Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na cestama: Policija ispisala 843 kazne najviše za brzinu

23.08.2022.

07:23

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Policija, ilustracija

Policija, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 14 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 8 osoba je teže, a 15 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 16 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 843 represivne mjere od kojih izdvajaju mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu'.

"Tako je 430 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 65 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 42 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirana je 21 osoba. Od ostalih prekršaja izdvajamo 79 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 61 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.