Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

11:22 / 08.06.2022.

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Tjedan na prometnicama: 'Plavci' ispisali 529 kazni, najviše za brzinu

Policija, ilustracija

Policija, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je šest prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a četiri su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je osam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 529 represivnih mjera od kojih izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu'.

"Tako su 244 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 43 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 16 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 48 osoba. Od ostalih prekršaja izdvajamo 33 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 37 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.