Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na prometnicama: 'Plavci' ispisali 747 kazni, najviše za brzinu

29.05.2023.

13:17

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Policija, ilustracija

Policija, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže i četiri lakše ozlijeđene, dok su s materijalnom štetom zabilježene dvije prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 747 represivne mjere od kojih izdvajaju mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“.

"Tako je 312 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 159 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 20 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 26 osoba. Od ostalih prekršaja izdvajamo 61 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 31 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", ističu iz policije.

Najveća koncentracija alkohola od 1,84 promila izmjerena je 53-godišnjaku koji je u nedjelju, 28. svibnja, u ranim jutarnjim satima zaustavljen u Lumbardi prilikom redovne kontrole prometa. Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.300 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.