Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tko brine o dizalima za osobe s invaliditetom na dubrovačkim plažama?

23.10.2020.

17:02

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Nakon završetka svake kupališne sezone demontiraju se i odvoze na servisiranje dizala za osobe s invaliditetom s dubrovačkih plaža. Inko centar iz Zadra, ugovorni partner Grada Dubrovnika u postavljanju i održavanju dizala, završio je demontažu sedam dizala.

Dizala su bila postavljena na plažama Copacapana, Solitudo (Mandrač), Veliki Zaton, Lopud, Suđurađ, Donje Čelo na Kalamoti te plaže kod postaje Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Zatonu.

Temeljem višegodišnjeg iskustva s održavanjem, kvarovima i popravcima dizala, a s ciljem unaprjeđenja funkcioniranja i ažurnosti u otklanjanju kvarova, Gradonačelnik Grada Dubrovnika imenovao je Koordinacijski tim za poslove svakodnevnog praćenja korištenja i održavanja dizala za osobe s invaliditetom na području Grada Dubrovnika.

Osnivanjem Koordinacijskog tima uspostavila se čvršća struktura i koordinacija svih dionika u korištenju i održavanju dizala, čija je primarna zadaća svakodnevni nadzor i međusobno obavještavanje o pravilnom funkcioniranju te možebitnim kvarovima i potrebnim popravcima.

Primjer brzog djelovanja tima zasigurno je intervencija na dizalu u Suđurđu. Odmah nakon dojave o nestabilnosti tamošnjeg dizala, detektirali smo da je problem u slaboj podlozi za konstrukciju dizala. Brzom intervencijom Upravnog odjela za turizam ugradila se nova betonska podloga, čime je dizalo dobilo potrebnu stabilnost i sigurnost za osobe s invaliditetom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.