Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tko će i kada ovog ljeta ipak slijetati u Zračnu luku Dubrovnik?

16.06.2020.

17:06

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Iz Županijske komore Dubrovnik obavijestili su javnost o nizu letova europskih zrakoplovnih kompanija koji će se u drugom dijelu lipnja te u srpnju ostvariti prema Zračnoj luci Dubrovnik te uspostaviti redovite zračne linije.

Tako Air Baltic od 17. lipnja uvodi liniju Riga Dubrovnik dvaput tjedno, svakog ponedjeljka i četvrtka, a od 6. srpnja uvodi liniju Vilnius – Dubrovnik.

Ryanair će od 1. srpnja povezivati Dubrovnik i Dublin dvaput tjedno, srijedom i nedjeljom, a Air France Pariz i Dubrovnik od 4. srpnja dvaput tjedno, subotom i nedjeljom. Uz to, na toj liniji će od 13. srpnja dodati još jedan let tjedno, i to ponedjeljkom.

Transavia će povezati Paris Orly i Dubrovnik triput tjedno - srijedom, subotom i nedjeljom, a u srpnju se očekuje povećanje broja tjednih letova na ukupno četiri.
Uz to će od 29. lipnja povezivati Nantes i Dubrovnik s dva tjedna polaska, srijedom i subotom, a takav broj rotacija namjeravaju zadržati i u srpnju.

Do Dubrovnika će se moći lakše doći i iz Belgije. TUI Belgium od 20. lipnja uvodi sezonsku liniju Bruxelles – Dubrovnik dvaput tjedno, srijedom i subotom. Brussels Airlines će od 27. lipnja povezivati Bruxelles i Dubrovnik dvaput tjedno, utorkom i nedjeljom, a očekuje se da će u srpnju povećati broj letova na četiri tjedno.

Luxair, nacionalni prijevoznika Luksemburga, povezivat će od 20. lipnja to odredište s Dubrovnikom jednom tjedno svake subote, a od 4. srpnja uvest će i dodatni let srijedom.

Njemačka Lufthansa povezivat će od 20. lipnja jednom tjedno svake subote u lipnju Dubrovnik s Frankfurtom i Munchenom. Veći broj tjednih letova iz oba odredišta svakodnevno prema Dubrovniku očekuje se od početka srpnja.

Češki Smartwings također je najavio uvođenje direktnih redovitih letova za Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.