Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tko su dobitnici javnih priznanja Općine Lumbarda?

12.08.2020.

10:49

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Općinsko vijeće Općine Lumbarda će na svečanoj sjednici u povodu Dana Općine i blagdana Sv. Roka 16. kolovoza ove godine dodijeliti kolektivne i osobne godišnje nagrade za najviše zasluge u promicanju područja Općine Lumbarda.

Kolektivna godišnja nagrada Općine Lumbarda će se dodijeliti postrojbi Civilne zaštite Općine Lumbarda, čiji su članovi u prethodnim mjesecima reagirali brzo racionalno i iznimno profesionalno,a svojim dežurstvima sačuvali stanovništvo od pandemije koronavirusa.

Osobnu će godišnju nagradu Općine Lumbarda dobiti Anica Bažika, vlasnica istoimenog Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva od posebnog značaja na području promocije turizma i gospodarstva.

Sama obrađuje 150 stabala maslina sorte oblica, 70 stabala smokava bjelica te održava 1000 stabala vinove loze sorti grk i plavac.

Oko 30 nadaleko poznath proizvoda ističu se džemovi od smokava s narančom, marmalade od mandarine i naranče, grožđa plavac i grk. Posebno je zanimljiv smokvenjak i suha smokva u vinskom octu. Posjetitelji sa zadovoljstvom razgledaju imanje i degustiraju proizvode.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.