Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tko su dobitnici javnih priznanja u Blatu?

29.03.2022.

10:36

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Blato, Korčula

Blato, Korčula

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Općinsko vijeće Blata raspravljalo je o ovogodišnjoj dodjeli općinskih javnih priznanja koja će se uručiti pojedincima i udrugama na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu blagdana sveta Vicence, nebeske zaštitnice blatske župe i ujedno dana Općine Blato.

Odlučeno je da se srebrni grb za skupno priznanje dodjeli Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, ispostava Blato poradi iznimnog zalaganja na planu zdravstvene zaštite.

Srebrni grb kao pojedinačno priznanje uručiti će se Nikoli Bačiću za prošlogodišnje osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz matematike, te za sve uspjehe koje je imenovani ostvario tijekom pohađanja Osnovne i Srednje škole.

Zlatni općinski grb kao skupno priznanje dobit će Narodna knjižnica Blato koja je u prošloj godini iznimno mnogo doprinijela obogaćivanju društvenog i kulturnog života u ovome korčulanskom mjestu. Dok će zlatni grb kao pojedinačno priznanje dobiti Ivan Grego za njegov životni put i djelo koje je u mnogome doprinijelo društvenom životu i razvoju blatske Općine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.