Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tko su dobitnici javnih priznanja u Veloj Luci?

28.02.2023.

10:12

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Vela Luka iz zraka

Vela Luka iz zraka

Foto: TZO Vela Luka / -

Općinsko vijeće Vele Luke donijelo je Odluku o dodjelu općinskih javnih priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama koja će im se uručiti na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom blagdana Svetog Josipa, kojeg Velolučani slave i kao Dan svoje Općine.

Ove godine priznanja će dobiti Katarina Perčić, za dugogodišnje javno djelovanje u neprekidnom trajanju od najmanje 40 godina. Ona će priznanje dobiti za 70 godina neprekidnog humanitarnog rada u Crvenom križu Vele Luke.

Isto tako priznanje za dugogodišnje javno djelovanje za najmanje 40 godina dobit će Meri Cetinić koja više od 50 godina neprekidno doprinosi njegovanju folklorne baštine Vele Luke kroz Folklornu sekciju „Mafrina“ te velolučku Kumpaniju.

Za pojedinačne iznimne rezultate ostvarene u prošloj godini priznanje će dobiti velolučka studentica Dora Maroš za svoj studentski projekt kojeg je izradila.

Za kolektivna postignuća pravnih osoba općinska javna priznanja za dugogodišnji uspješan i neprekidan rad dobiti će najpoznatija velolučka klapa „Ošjak“ za veliki doprinos dalmatinskom klapskom pjevanju i kulturnom stvaralaštvu te za promociju Vele Luke.

Isto tako javno priznanje također će dobiti vrlo aktivna velolučka Udruga maslinara za doprinos kod kandidiranju projekta Lumblije na razini Europske unije.

Ove godine nije dodijeljeno općinsko javno priznanje za životno djelo zbog toga što nadležnim općinskim tijelima nije pristigao ni jedan takav prijedlog.

Na istoj sjednici velolučko Općinsko vijeće donijelo je Odluku o proglašenju najuspješnijih sportaša i sportskih ekipa Vele Luke u minuloj godini. Ovoga puta to su vaterpolist Vid Borovina, Vaterpolo klub „Vela Luka“ i Stolno teniski klub „Lučica“. I njima će općinska priznanja biti uručena u sklopu Programa proslave blagdana Svetog Josipa i ujedno Dana Općine Vela Luka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.