Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tolić, Žunec, Valentić: Objekt je u skladu s građevinskom dozvolom

26.02.2020.

20:29

Autor: Radio Dubrovnik

Tolić, Žunec, Valentić

Tolić, Žunec, Valentić

Foto: - / -

Roko Tolić, Srećko Žunec i Iris Valentić - investitori u zgradu u Ulici kardinala Stepinca, za koju je jučer gradonačelnik Franković tvrdio da je izišla iz gabarita, a iz Gradske uprave su tu tvrdnju danas potvrdili priopćenjem, izašli su u javnost s priopćenjem i nalazom sudskog vještaka.

"Dana 24. veljače 2020. g. Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima vlastoručno je metrom ustvrdio da smo mi, investitori Roko Tolić, Srećko Žunec i Iris Valentić, pola metra ušli u javnu cestu (Put Kardinala Stepinca). Nakon tog performansa, popraćenog klevetama i prijetnjama reagirali smo i obavijestili javnost da smo u svemu postupali u skladu sa pravomoćnom i važećom projektnom dokumentacijom.

Dana 26. veljače 2020. g. Grad Dubrovnik izdao je priopćenje prema kojem je „Nedvojbeno utvrđeno da su investitori Tolić, Žunec i Valentić ušli u koridor ceste“.

Međutim istog dana, mi investitori, dobili smo Nalaz vještačenja stalnog sudskog vještaka za geodeziju (u prilogu) kojim se potvrđuje da je naš objekt izgrađen u skladu s građevinskom dozvolom i projektnom dokumentacijom. Štoviše sudski vještak je očevidom na terenu i izmjerom utvrdio da se izgrađeni budući nogostup nalazi u našoj građevinskoj čestici.

Dakle, nalaz sudskog vještaka je potpuno demantirao nestručna mjerenja i paušalno iznesene tvrdnje Gradonačelnika, što će biti predmet kaznene prijave i postupka radi naknade štete", stoji u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.