Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

08:33 / 22.11.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

Tri dana "Aeronauta 5" za ljubitelje zrakoplovstva!

Zajednica tehničke kulture

Zajednica tehničke kulture

Foto: - / -

Od danas do nedjelje 24. studenog održava se jubilarno peto izdanje manifestacije "Aeronaut", čiji je cilj popularizacija zrakoplovnih sportova i zrakoplovne tehničke kulture, svim uzrastima od najmlađih do starijih i iskusnijih građana.

U sklopu "Aeronauta 5" će se održati zanimljiva predavanja i natjecanja.

Danas od 17 sati na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku Vinko Šoljan će održati predavanja "Zrakoplovno jedriličarstvo" i "Pilot jedrilice". Nakon njega od 18.30 će Stjepan Bedić održati predavanja "Komercijalno zrakoplovstvo - pilot zrakoplova" i "Let u Stratosferu".

U subotu 23. studenog od 14 do 16 sati u dvorani Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik će se održati tradicionalno natjecanje u izradi i bacanju papirnatih aviona. Najbolji natjecatelji će osvojiti vrijedne nagrade.

Zadnjeg dana "Aeronauta 5" u nedjelju 24. studenog od 13 do 15 sati u dvorani Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik će započeti nova Liga modela, koja će se nakon toga nastaviti i sljedeće dvije subote 30. studenog i 7. prosinca.

"Aerounat 5" organizira Aeroklub Nimbus u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, te uz potporu Sveučilišta u Dubrovniku i Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.