Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Trodnevni program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja

03.12.2020.

16:16

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Dan dubrovačkih branitelja i ove će se godine obilježiti prigodnim programom, a događanja, pretežno u online obliku, su raspoređena tijekom iduća tri dana, od petka 4. prosinca do nedjelje 6. prosinca 2020. godine.

Program obilježavanja započinje u petak satom povijesti u dubrovačkim školama na temu dubrovačkih branitelja i Domovinskog rata, a nastavlja se u subotu 5. prosinca odavanjem počasti poginulim braniteljima na spomen obilježjima na području grada Dubrovnika, virtualnom utrkom „Stazom deva“ Triatlon kluba Dubrovnik te Križnim putem na Srđ istog dana u 14 sati.

Sat povijesti u dubrovačkim školama u organizaciji Grada Dubrovnika i HVIDRA-e zbog epidemioloških mjera priređuje se na daljinu putem platforme Zoom i to u dva termina, u 9.30 i 14.30.

Na sam Dan dubrovačkih branitelja 6. prosinca program u jutarnjim satima započinje odavanjem počasti poginulim braniteljima na grobljima i pred spomen obilježjima, a vijenci će se položiti i kod Križa na Srđu.

U tvrđavi Imperijal u 11 sati održat će se virtualna prezentacija idejne muzeološke koncepcije stalnog postava Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik i prijedloga namjene prostora tvrđave Imperijal na Srđu.

Dubrovački simfonijski orkestar organizirat će emitiranje tradicionalnog koncerta povodom blagdana svetog Nikole i Dana dubrovačkih branitelja koji zbog epidemioloških mjera nije moguće izvesti pred publikom.

 Sveta misa zadušnica za stradale branitelje Sustjepana održat će se u crkvi sv. Nikole u Sustjepanu u 15:45 sati.

 Svečana Sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu bit će služena u 18 sati u Dubrovačkoj katedrali. Prijenos mise uživo moći će se pratiti na You Tube kanalu Dubrovačke biskupije - https://www.youtube.com/c/dubrovackabiskupija972

Sva navedena događanja koja nisu on-line događanja priređuju se uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera koje za javna okupljanja propisuju zabranu okupljanja više od 25 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.