Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Trojac iz Metkovića osumnjičen za gospodarski kriminal

03.04.2019.

09:23

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske izvijestili su kako su, provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, tri hrvatska državljanina u dobi od 55, 45 i 32 godine osumnjičeni za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su 55-godišnjak i 32-godišnjak, kao jamci i 45-godišnjak kao direktor dužnika - trgovačkog društva iz Metkovića, u srpnju 2017. godine zaključili nagodbu s vjerovnikom – trgovačkim društvom iz Imotskog kojom je utvrđen  dug i način izmirenja duga  prema trgovačkom društvu iz Imotskog za robu isporučenu tijekom 2014. i 2015. godine, uz  uvjet da trgovačko društvo iz Imotskog povuče primljene bjanko zadužnice koje su blokirale žiro račun  trgovačkog društva iz Metkovića, a sve u svrhu podizanja kredita trgovačkog društva iz Metkovića iz kojih bi se sredstava namiro utvrđeni dug.

„Kako su bjanko zadužnice povučene, a preuzete obveze ni dug nisu izmireni  do  danas, trgovačko društvo iz Metkovića je na ovaj način sebi pribavilo protupravnu imovinsku korist od  najmanje 118 tisuća kuna“, ističu iz policije, koja protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.