Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

18:05 / 05.11.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

Turistička ponuda županije na "World Travel Market"

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije

Foto: - / -

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i ove godine nastupa na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova "World Travel Market" u britanskoj prijestolnici Londonu, koji se održava od 4. do 6. studenog.

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije suizlagač je u izložbenom prostoru ExCel London na štandu Hrvatske turističke zajednice. Očekuje se posjet većeg broja britanskih novinara, a brojni poslovni sastanci su unaprijed dogovoreni.

Prvi dan sajma na hrvatskom štandu održan je „Cheese & Wine Meetup“ u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, uz degustaciju vrhunskih hrvatskih vina i sireva.

Sajam WTM London se ove godine održava 40. put, a svake godine ga posjeti više od 50 000 profesionalaca u turizmu.

Dubrovačko-neretvansku županiju je u prvih deset mjeseci posjetilo preko 303 131 Britanaca s ostvarenih 1 571 115 noćenja, što predstavlja 6 posto više u dolascima, odnosno 3 posto više u noćenjima nego u 2018. godini, te se upravo Britanci nalaze na prvom mjestu top liste posjetitelja Dubrovačko-neretvanske županije već dugi niz godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.