Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Turistička zajednica u Orebiću uprihodila 2,3 milijuna kuna

21.11.2021.

07:01

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Općine Orebić, prvoj nakon svršetka turističke sezone, donesen je rebalans financijskog plana za ovu godinu u kojoj je ostvareno 2 milijuna 300 tisuća kuna izvornih prihoda, najviše od boravišne pristojbe.

Prihodi su veći od planiranih što je, kako je sa zadovoljstvom utvrđeno, rezultat znatno boljih fizičkih učinaka od očekivanih na početku sezone.

U proteklih deset mjeseci na Pelješkoj rivijeri zabilježeno je 97 tisuća dolazaka gostiju i 809 600 noćenja što je 85 odnosno 90 posto od prometa u 2019. godini.

Na sjednici su doneseni prijedlozi programa rada i financijskog plana za 2022. godinu koji će biti upućeni na raspravu i usvajanje na skupštini Turističke zajednice. Uspješnom je ocijenjena i podržana suradnja s općinskim turističkim zajednicama u Stonu, Trpnju i Janjini u provedbi zajedničkog projekta integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji Pelješac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.