Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Turističke reportaže o jugu Hrvatske

15.01.2013.

12:19

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Belgijska državna televizija snimila reportaže o mjestima na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije

Belgijska državna televizija u lipnju 2012. godine snimala je na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije reportažu u okviru putopisne televizijske emisije   koja se prikazuje na prvom programu belgijske državne televizije VRT. Prva reportaža koja je obuhvatila grad Split i život na Mediteranu na hrvatski način, putovanje trajektima s otoka na otok, tzv. „island hopping“, te Blato i grad Korčulu emitirana je 5. i 6. siječnja   u trajanju od 20 minuta u prime time terminu. Emisiju je prema podacima dobivenim s televizije u subotu 5. siječnja gledalo 709 787 gledatelja a emisija je imala tržišni udio od 44,9 posto dok je reprizu u nedjelju gledalo 350 152 gledatelja a tržišni udio bio je 24,1 posto. Druga reportaža prikazana je 12. i 13. siječnja i obuhvatila je grad i otok Hvar, Paklene otoke, otok Brač s Bolom i Pučišćima te dijelove poluotoka Pelješca (Ston). Drugu reportažu gledalo je 735 302 gledatelja a ostvarila je tržišni udio od čak 49,6 posto dok je nedjeljnu reprizu gledalo 338 772 gledatelja a njezin tržišnu udio bio je 24,1 posto.  Reportaža je nastala kao rezultat višegodišnje suradnje između VRT-a i Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Bruxellesu koje je uz pomoć i u organizaciji djelatnika sustava turističkih zajednica na terenu i Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice i u potpunosti pripremilo čitavo putovanje, osmislilo itinerer i veći dio sadržaja, pronašlo relevantne sugovornike i organiziralo dvotjedni boravak televizijske ekipe u Hrvatskoj. U realizaciji i snimanju emisije sudjelovao je velik broj turističkih profesionalaca i građana na terenu koji su sa svojim velikim entuzijazmom i zalaganjem doprinijeli u predstavljanju Hrvatske kao poželjne, gostoljubive turističke destinacije doživljaja u svako doba godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.