Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Turističke vijesti s Pelješca i Trpnja

13.04.2016.

14:38

Autor: Joško Jelavić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, a u sklopu studijskog putovanja po Dubrovačko-neretvanskoj županiji na Pelješcu je boravilo dvoje švedskih turističkih novinara suradnika časopisa "Pro Pensionaren" koji izlazi u Štokholmu u nakladi od 300 tisuća primjeraka.

Taj je mjesečnik specijaliziran za osobe starije dobi i redovito donosi priloge o turizmu, gastronomiji i kulturi. U Stonu su se upoznali s kulturno povijesnim znamenitostima stonskog kraja, obišli su zidine, solanu i uzgajalište školjaka, u Potomju posjetili vinariju tvrtke Matuško, a u Orebiću obišli franjevački samostan i crkvu Velike Gospe u Podgorju. Osim Pelješca švedski novinari obići će Korčuli, Konavle i Dubrovnik. 

Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s općinom Trpanj, a u sklopu priprema za ovogodišnju turističku sezonu obavlja sanaciju dva pristanišna mula u komunalnom dijelu trpanjske luke uz koje se privezuju plovila domaćih stanovnika. Umjesto stare i oštećene drvene konstrukcije postavlja se nova mnogo otpornija od imitacije drva i plastike kao trajnije riješenje.

Turistička ponuda Pelješca i Mljeta predstavlja se u Slavoniji, Sarajevu i Mostaru, a turističke mogućnosti tog dijela naše županije predstavljaju direktorice turističkih ureda turističkih zajednica općina Ston i Mljet Fani Slade i Andrea Anelić i direktor Turističkog ureda turističke zajednice općine Janjina Milivoj Herceg. U sufinanciranju sudjeluje i Turistička zajednica općine Trpanj. Usporedo s predstavljanjem uvjeta boravka gostiju u ovogodišnjoj turističkoj sezoni potencijalni gosti bit će upoznati i s eno-gastronomskom ponudom Pelješca, jer su im se u toj akciji pridružile udruge Plavac mali Pelješac i Pelješki vinski puti kako bi se predstavila vinska ponuda Pelješca i posebno manifestacija "Idemo na Pelješac u carstvo vina", koja će se održati 1. svibnja ove godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.