Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Turistički lipanj na Pelješcu 5 posto bolji nego rekordne 2019.

12.07.2022.

07:47

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Mjesto Trpanj na poluotoku Pelješcu

Mjesto Trpanj na poluotoku Pelješcu

Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Turistički radnici na Pelješcu imaju puno razloga za zadovoljstvo ostvarenim fizičkim i financijskom učincima u dosadašnjem tijeku turističke sezone.

Prema podacima općinskih turističkih zajednica u Orebiću, Stonu, Trpnju i Janjini u prvom polugodištu na poluotoku je boravilo 40 tisuća gostiju i zabilježeno 240 210 noćenja. To je za 75, odnosno 62 posto više nego u tom razdoblju prošle godine i na razini je prometa iz 2019. godine.

Najveći posjet zabilježen je u lipnju, u kojem je ostvareno 172 tisuće noćenja, 5 posto više nego u dosad rekordnoj 2019. godini.

Među gostima na prvom su mjestu sa skoro dvostruko većim posjetom njemački turisti, a više nego lani bilo je Poljaka, gostiju iz BiH, Slovenije i Češke kao i domaćih turista.

Znatno boljim poslovnim učincima mogu se pohvaliti vlasnici kampova i s trostruko većim prometom od lanjskoga hotelijeri u Orebiću, a zadovoljni su i u privatnom smještaju koji u ukupnim smještajnim kapacitetima na Pelješcu sudjeluje s više od 60 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.