Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Turističko vijeće županijske TZ u 2022. godini očekuje 80 posto noćenja iz 2019.

15.12.2021.

14:57

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Radio Dubrovnik / HRT

U Dubrovniku je održana 17. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije. Prema očekivanjima, u idućoj bismo godini mogli ostvariti 80 posto noćenja iz 2019. godine.

„Kako se pokazuje da postotak fiskaliziranih računa raste brže od postotka noćenja, u idućoj godini možemo očekivati približno normalnu turističku godinu. No, nužno je daljnje ubrzano cijepljenje kako nam se ne bi pogoršala epidemiološka slika“, istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Na dnevnom redu sjednice Turističkog vijeća našlo se i izvješće o obavljenom nadzoru Ministarstva turizma i sporta, prijedlog poslovnika o radu Turističkog vijeća, prijedlog Rebalansa financijskog plana za ovu godinu.

Također, bilo je riječi i o prijedlogu programa rada Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije za iduću godinu, prijedlogu pravilnika o kriterijima za dodjelu sredstava iz fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent te o prijedlogu pravilnika o kriterijima za dodjelu sredstava iz fonda za udružene turističke zajednice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.