Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U 13 prometnih dvoje ozlijeđenih

15.04.2013.

11:21

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici poduzeli su 555 represivnih mjera - 208 zbog prekoračenja brzine i 16 zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici poduzeli su 555 represivnih mjera - 208 zbog prekoračenja brzine i 16 zbog vožnje pod utjecajem alkohola. U proteklom tjednu iz prometa je isključeno 25 vozača i 9 vozila.
Najveća koncentracija alkohola od 1,78 promila utvrđena je kod 29-godišnjeg vozača zatečenog u nedjelju, 14. travnja u ranim jutarnjim satima na predjelu Boninovo u Dubrovniku. Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije nakn čega je uz optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom od 5 300 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.