Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U 2020. godini završava prvi projekt po modelu ''Dubrovačke stanogradnje'

23.05.2019.

16:51

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković obišao je gradilište stambenih zgrada za mlade i branitelje grada Dubrovnika u Mokošici, čiju izgradnju financira i sufinancira Grad Dubrovnik po modelu Dubrovačke stanogradnje.

Grade se dvije stambene zgrade, od kojih je na prvoj diletaciji prve zgrade nakon dvije podrumske etaže u tijeku početak izvedbe treće etaže, odnosno prizemlja zgrade, a na drugoj diletaciji se završava prva etaža. U prvom dijelu druge zgrade u tijeku je završna faza iskopa, dok je na drugoj diletaciji izvedena temeljna ploča.

Prva 43 stana za mlade obitelji grade se u sklopu projekta stambenog zbrinjavanja branitelja – stradalnika Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika. Ukupno se gradi 108 stanova, od kojih će 65 biti dodijeljeno braniteljima, a 43 stana će pripasti Gradu. Oni će se prema modelu Dubrovačke stanogradnje dodijeliti u najam mladima dubrovačkim obiteljima s mogućnošću otkupa nakon 10 godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.