Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

08:32 / 23.01.2021.

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

U 2020. osam malih OPG-ova dobilo potporu preko LAG-5 natječaja

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U 2020. godini osam malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na Pelješcu, Korčuli, Lastovu i Dubrovačkom primorju uspješno je završilo realizaciju svojih projekata prijavljenih na prvom LAG-ovom natječaju po Mjeri „Potpora razvoju malih OPG-ova“.

Uspjeli su to zahvaljujući stručnim službama u Lokalnoj akcijskoj grupi LAG-5 i novcu koji je povučen iz nacionalnih i europskih fondova.

Sva obiteljska gospodarstva dobila su potpore u iznosu oko 15 tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti, a dodjeli novca prethodila je kontrola na terenu koju su obavili zaposlenici u Lokalnoj akcijskoj grupi i Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Potpore su dobili Vinko Andreis u Veloj Luci, Milivoj Daničić u Orebiću, Lukša Hropić na Lastovu, Gordan Jurović i Darko Romazinović u Potomju, Leon Levanat u Zaradežu, Ivo Matković u Slanomu i Dino Šimunović u Blatu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.